RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen kontroll over bjørner på rømmen i Japan

Tokyo (NTB-AFP-DPA): Minst to kvinner er døde etter at de ble angrepet av bjørner på rømmen fra en dyrepark i Japan. Myndighetene innrømmer at de ikke har kontroll på situasjonen.

Et ukjent antall dyr har åpenbart kommet seg ut av burene sine i bjørneparken i Hachimantai i Akita i det nordlige Japan, der det til vanlig er 38 dyr, de fleste av dem brunbjørner.

Innen mørkets frambrudd fredag hadde jegere skutt seks bjørner og funnet likene av to personer i parken, som er stengt for vinteren.

Av de tre personene som var i arbeid i bjørneparken da det ble meldt at dyr hadde rømt fredag morgen, kom én mann seg ut i god behold. En kvinne var savnet, og en lå livløs på bakken med alvorlige skader.

På grunn av faren for angrep kunne bergingsmannskapene i første omgang ikke ta seg inn i parken. Først etter flere timer fant de to lik, trolig av de to kvinnelige ansatte.

Politiet har ingen anelse om hvor mange bjørner som er på rømmen, og har bedt folk i området om å holde seg innendørs til situasjonen er avklart. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere