Gå til sidens hovedinnhold

Ingen kontroll over skogbrann i Spania

Figueres (NTB-AFP): Hundrevis av brannmenn kjemper desperat mot en hissig skogbrann i det nordøstlige Spania som hittil har kostet fire mennesker livet.

Rundt 1.300 mennesker er satt inn i kampen mot flammene, blant dem 500 spanske og 450 franske brannmenn, pluss militære, politi og frivillige. De har støtte av 33 fly og helikoptre, ifølge den catalanske innenriksministeren Felip Puig.

Puig sa mandag kveld at brannen fortsatt er ute av kontroll, men at vinden har løyet noe og at mulighetene derfor øker for å få bukt med den.

De døde inkluderer en fransk mann og hans 15 år gamle datter som døde da de forlot bilen sin og hoppet fra et stup for å komme bort fra flammene. Mannens kone og to andre barn er skadd og innlagt på sykehus.

En 75 år gammel spanjol døde av hjerteinfarkt mens han så sitt hus brenne ned, og en 64 år gammel franskmann døde av brannskader etter at bilen hans ble omringet av flammene.

Rundt 100 andre mennesker har måttet forlate bilene sine på den samme veistrekningen og søke tilflukt på stranda nedenfor. Mange av dem har brannskader. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar