*Nettavisen* Nyheter.

Ingen kritikk av barnevernet etter drap på treåring

Bergen (NTB): Fylkesmannen i Hordaland har gransket saken der en tre år gammel gutt ble drept av sin tretten år gamle fosterbror sist høst og kommet fram til at barnevernet ikke kan klandres.

Treåringen var plassert i fosterhjem på Stord, og noen måneder før drapet beskrev barnevernet forholdet mellom de to guttene som godt. Også foreldrene hans var glade for at sønn gikk så godt overens med sin ti år eldre fosterbror, skriver Bergens Tidende.

Verken barnevernet i Laksevåg, som hadde ansvaret for plasseringen, eller barnevernet i Sunnhordland, som hadde ansvar for tilsynet, kan klandres, er konklusjonen etter granskingen.

- Vi kan ikke se at det tragiske dødsfallet på Stord har sammenheng med svikt i godkjenningen, oppfølgingen og tilsynet med fosterhjemmet, sier fylkeslege Helga Arianson.

Drapet skjedde 10. oktober i fjor, fem måneder etter at treåringen flyttet inn hos familien på Stord. 13-åringen gikk løs på gutten med flere knivstikk mot kroppen, i tillegg til slag med en stump gjenstand mot hodet. Deretter ropte han på faren. Da faren kom til, ble også han stukket og fikk lettere skader.

På grunn av 13-åringens lav alder, henla politiet saken like før jul og overførte den til barnevernet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag