RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen kritikk etter at mann feilaktig ble erklært død

Bergen (NTB): En mann som fikk hjertestans på Stord, ble erklært død selv om han levde. Fylkeslegen i Hordaland har gransket saken og slår fast at verken legevaktlegen eller ambulansepersonellet kan kritiseres.

Ifølge fylkeslegen ble pasienten forsvarlig observert, undersøkt og behandlet, melder NRK.

Det var natt til 19. mai i år at mannen fikk hjertestans og ambulanse og lege ble tilkalt. Etter 41 minutter med forsøk på å gjenopplive ham, valgte legen å avslutte behandlingen. Da foreldrene kom til stedet for å se sønnen for siste gang, oppdaget de at han rørte på seg. Mannen fikk deretter behandling ved Stord sjukehus og Haukeland universitetssjukehus og er i dag under rehabilitering.

- Vi forstår at det var sjokkerende for foreldrene å oppleve dette. Men etter vår vurdering har lege og ambulansepersonell gjort det de skulle, sier assisterende fylkeslege Jo Kåre Herfjord.

«Vår dokumentasjon viser et hendelsesforløp som er overraskende med en pasient som får tilbake respirasjon og sirkulasjon etter å ha vært livløs i en situasjon med hjertestans i nærmere to timer», skriver fylkeslegen, ifølge Bergens Tidende.

Samtidig mener fylkeslegen at en spesialist i akuttmedisin trolig ville ha gjenopptatt gjenopplivingen raskere enn det den aktuelle legen - som var fra den kommunale legevakten - gjorde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere