*Nettavisen* Nyheter.

Ingen LAN i «Starcraft II»

Du kan glemme å krige mot kompisene over et lokalt nettverk i «Starcraft II».

30.06.09 10:38

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Blizzard)

(Spill): I et intervju med nettsiden IncGamers slipper Blizzards sjefspilldesigner Rob Pardo en liten bombe for deg som venter i spenning på strategispillet «Starcraft II». Pardo bekrefter at spillet ikke vil støtte mulitplayer over et lokalt nettverk (LAN).

- Vi har ingen planer om å støtte LAN. Vi kommer ikke til å støtte det. Det eneste stedet du kan spille multiplayer vil være på Battle.net, sier Pardo.

- Tøff avgjørelse

I en offisiell uttalelse hevder Blizzard at det var en vanskelig avgjørelse å droppe LAN i spillet.

- Vi bygger Battle.net for å være det ideelle stedet for multiplayer med «Starcraft II» og kommende spill fra Blizzard. Selv om det var en vanskelig avgjørelse, føler vi at å bevege seg bort LAN og lede spillerne til vår oppgraderte nettjeneste var det beste valget for å sikre en kvalitetsopplevelse og verne spill fra piratkopiering, uttaler spillutvikleren.

Vennekamper over lokale nettverk var veldig populært med originalspillet «Starcraft». Blizzards avgjørelse gir mindre mening til uttrykket «LAN-party» ...

Syv minutter gameplay

Mandag dukket det opp en video på YouTube som viser syv minutter av «Starcraft II» i aksjon. Du kan se hele videoen nedenfor.

Tidligere er det sluppet hele 20 minutter med gameplay. Her kan du se den videoen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

En triologi

Under Blizzards arrangement BlizzCon 2008 i California annonserte Blizzard at «Starcraft II» ikke er ett spill, men en trilogi. Spillet skal være mye større enn noen av de andre spillene i serien.

Det første spillet i serien har undertittelen «Wings of Liberty» og vil fokusere på rasen Terran. Spesifikt vil historien i spillet forsøke å løse konflikten mellomJim Raynor og Kerrigan.

Det andre spillet heter «Heart of the Swarm» og går tett innpå zergene, mens det tredje og siste «Legacy of the Void» tar for seg protossene.

Hvert av spillene skal være fullverdige spill med mellom 26 og 30 oppdrag i hvert. De to siste utgivelsene kan anses som utvidelsespakker, men Blizzard ønsker at de skal stå på egne bed.

Ifølge produsenten Chris Sigaty satser Blizzard på å lansere «Starcraft II» i 2009, men tar forbehold om at forsinkelser kan komme.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.