*Nettavisen* Nyheter.

Ingen lett tur i skogen

Onsøy Golfklubb har noen av landets flotteste åpnings- og slutthull. I mellom er det en lang og vanskelig tur gjennom skogen på banen, som ligger en mils vei nordvest for Fredrikstad.

30.08.05 09:17

Med sitt klima er Onsøy kjent for å holde åpent lenge, og banen har siden starten i 1987 vært populær for green fee-spillere på Østlandsområdet.

Spesielt om sommeren er det trangt, og Porchene og Mercedesene på parkeringsplassen forteller om nærhet til Hankø.

Også Onsøy byr på føling i fjæra, dog innlandsfjæra. Den uheldige kan fortvile i vannkanten allerede etter første slag. Det er nemlig vann, skog og blinde slag som utgjør Onsøys største trusler for den arme spiller.

HTML EMBED


Flott åpningshull

Normalt er likevel det første hullet en hyggelig opplevelse. En bra drive legger deg forbi treet på fairways høyreside og derfra er det et åpent innspill på 140-150 meter til en stor green.

Hull 2 er derimot ofte et mareritt for alle som ikke slår rett. Fra utslaget svinger banen mot venstre (dogleg over skog), men man gjør lurt i å legge seg frem med et langt jern eller en fairway wood. Så følger et meget langt, trangt og blindt mellomslag - før man må over vann og inn til greenen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Har man ikke ødelagt scorekortet da, så er trøsten en rekke ganske enkle hull gjennom skogen. Onsøy har ikke baneguider, det er et stort minus! For en bane med så mange blinde slag, er det ille - særlig når vi vet at banen har hatt baneguide tidligere.

Til gjengjeld er baneguiden på nett særdeles bra, med video (trykk her ).

Noen Donald Duck-hull

Onsøy lider under samme mangler som en del andre baner av tilsvarende klasse: Det er for mange noldus-hull som trekker ned hovedinntrykket.

Det verste - hull 16, et kort par tre-hull i en alpinbratt utforbakke - ble ombygget til et strålende par tre-hull for noen år siden. Og det hjalp!

Men det er fortsatt trangt og blindt på flere hull og tre steder (!) må man bruke klokke for å varsle flighten bak om at kysten er klar.

Det er synd, for de beste hullene på Onsøy holder helt klart mesterskapsnivå.

Mye golf på lite plass

På positiv side må nevnes at Onsøy stiller krav til spillernes evne til å tenke strategisk. Det er bare et fåtall hull som krever driver fra utslaget, og i mange tilfeller er det smartere å spille kortere og mer nøyaktig.

Denne utfordringen redder flere av de korte par fire-hullene, hvor utfordringen er riktig køllevalg og evnen til å kunne skru ballen.

På negativ side må nevnes at Onsøy sjelden premierer de vågale. Det er ikke mange hullene hvor det lønner seg å pegge høyt og kline til. Klarer du å slå 180 meter rett, er Onsøy ganske enkel. Men begynner du å rote i skogen og satser på å bli reddet av et mirakelslag, blir runden en prøvelse for humøret.

Hyggelig atmosfære

HTML EMBED

Onsøy finnes ikke snobbete, det er en hyggelig atmosfære på en klubb som er vant til mange nye gjester. Klubbhuset er imponerende og treningsmuligheten er greie.

Banens tekniske stand var det heller intet å si på da TV 2 Nettavisens testpanel besøkte banen.

Med noen nye hull kunne Onsøy løftet seg fra å være en brukbar gjennomsnittsbane til å bli blant de 10-15 beste i landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag