Ingen livstegn fra savnede gruvearbeidere

Foto: HO (Reuters)

Giftige gasser forhindrer redningsarbeidet i New Zealand.

20.11.10 21:31

Ett døgn etter eksplosjonen i kullgruven i Greymouth i New Zealand, har det ikke vært noe livstegn fra de 29 gruvearbeiderne som er savnet.

Samtidig forsinkes redningsinnsatsen av redselen for giftige gasser og nye eksplosjoner i gruven, melder AFP.

- Det store problemet akkurat nå er å veie redningsarbeidet av gruvearbeiderne opp mot sikkerheten til de som skal utføre oppdraget, sa New Zealands statsminister John Key under et besøk ved gruven lørdag.

Frykten for giftige gasser gjorde at redningsaksjonen nå er utsatt. Prøver fra gruven viste blant annet høye nivåer av karbonmonoksyd, melder New Zealand Herald. Dårlig vær skal også ha hemmet det videre redningsarbeidet.

Pårørende til de savnede gruvearbeiderne har samlet seg i et Røde Kors-senter. Fortvilelsen er stor over at det ikke er tegn til liv fra de innestengte arbeiderne siden eksplosjonen.

- Dette er en vanskelig tid for alle, men vi er fast bestemt på å få mennene ut i live, sier John Key.

Tidligere på dagen opplyste en lokal ordfører til redningsarbeiderne hadde fått grønt lys til å gå ned i gruven og begynne redningsaksjonen. Men dette viste seg å være falsk alarm.

- Vi venter fremdeles på en mulighet til å gå ned i gruven, sier politisjef Gary Knowles.

Eksplosjonen skjedde ved kullgruven Pike River 50 kilometer nordøst for Greymouth sør på New Zealand. Gruven har vært operativ siden 2008, og antas å ha landets største reserver med antrasittkull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag