Ingen løsning for Joshua French

Foto: Statsministerens kontor

Norge og Kongo kom tirsdag ikke nærmere en løsning for utlevering eller benådning for Joshua French, som har sittet fengslet i Kongo i mer enn fire år.

New York (NTB-Jo Vemund Svendsen): Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide møtte tirsdag Kongos president Joseph Kabila for å snakke om situasjonen for Joshua French. Møtet kom i stand i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York.

Videre dialog
- Det var positive samtaler, sier Stoltenberg til NTB.

Han ville ikke gå i detaljer om innholdet i samtalene.

- President Kabila ga uttrykk for at dette er en vanskelig sak for dem, men jeg opplever at han lyttet. Når og om vi får en løsning er for tidlig å si noe om, sa Stoltenberg videre.

- Vi er enige om at vi skal ha en videre dialog, understreker statsministeren og sier at det er kontinuerlig dialog mellom norske og kongolesiske myndigheter.

- Fin mulighet
Espen Barth Eide har møtt president Kabila en gang allerede og Stoltenberg møtte Kongos statsminister for tre uker siden.

I dag holdt de fast ved ønske om en benådning:

- Dette var en fin mulighet for oss til å legge fram våre synspunkter. Vi mener at French ikke bør fortsette soningen i Kongo, sier Stoltenberg etter møtet.

French soner nå alene i Kongo. Tjostolv Moland ble funnet død på cella 18. august i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.