*Nettavisen* Nyheter.

Ingen løsning på budsjettstriden i USA

Washington (NTB-Reuters-DPA): Klokken tikker videre mot økonomisk kaos i USA. Partiene i Kongressen har ennå ikke funnet noen løsning på striden om de offentlige finansene og det såkalte budsjettstupet.

Den republikanske flertallslederen i Representantenes hus John Boehner sa fredag at de folkevalgte snarest må komme videre, etter at han dagen før måtte avlyse en avstemning om skatteøkninger. Avlysningen betegnes som et alvorlig nederlag for republikanerne.

Ifølge Boehner haster det med å få til et kompromiss mellom republikanere og demokrater om skattlegging av de rike og andre stridsspørsmål.

- Men Gud vet hvordan vi skal greie det, sa Boehner ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Nyhetsbyrået DPA betegnet situasjonen på republikansk side som «kaotisk». Boehners uventede avlysning av voteringen i skattestriden viser at han ikke lenger har orden i egne rekker, skrev byrået.

DPA mener republikanerne nå har slått døren igjen med et brak for alle kompromisser med president Barack Obama i skattespørsmålet. De er villige til å påføre USAs økonomi store skader hvis det er prisen for et kategorisk nei til økte skatter for de rike, heter det videre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.