RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen løsning for Joshua French

Foto: Statsministerens kontor
Norge og Kongo kom tirsdag ikke nærmere en løsning for utlevering eller benådning for Joshua French, som har sittet fengslet i Kongo i mer enn fire år.

New York (NTB-Jo Vemund Svendsen): Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide møtte tirsdag Kongos president Joseph Kabila for å snakke om situasjonen for Joshua French. Møtet kom i stand i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York.

Videre dialog
- Det var positive samtaler, sier Stoltenberg til NTB.

Han ville ikke gå i detaljer om innholdet i samtalene.

- President Kabila ga uttrykk for at dette er en vanskelig sak for dem, men jeg opplever at han lyttet. Når og om vi får en løsning er for tidlig å si noe om, sa Stoltenberg videre.

- Vi er enige om at vi skal ha en videre dialog, understreker statsministeren og sier at det er kontinuerlig dialog mellom norske og kongolesiske myndigheter.

- Fin mulighet
Espen Barth Eide har møtt president Kabila en gang allerede og Stoltenberg møtte Kongos statsminister for tre uker siden.

I dag holdt de fast ved ønske om en benådning:

- Dette var en fin mulighet for oss til å legge fram våre synspunkter. Vi mener at French ikke bør fortsette soningen i Kongo, sier Stoltenberg etter møtet.

French soner nå alene i Kongo. Tjostolv Moland ble funnet død på cella 18. august i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere