Gå til sidens hovedinnhold

Ingen mistenkt etter dødsulykken

Politiet i Vestfold har så langt ikke funnet spor som gjør at noen kan klandres for dødsulykken under Rally Larvik.

- Vi skal se videre på hvordan løypa var sikret og merket og hvor tett det sto med sikkerhetsvakter. Alt dette kommer med når vi skal oppsummere, sier operasjonsleder Erik Wendelborg til Nettavisen.

Politiet har blant annet video av ulykken, og vil søndag fortsette med noe undersøkelser på åstedet. Bilen blir også gjennomgått teknisk.

Ikke innenfor sperringer
Han politiet ikke har noen grunn til å tro at sjåføren Andreas Mikkelsen kunne gjort noe annerledes.

- Dette er et lovlig arrangement, og i en fartsetappe er det jo ikke noe fartsbegrensning, sier han. Arrangørene hadde fått tillatelse til å holde løpet med et sikkerhetsopplegg som var godkjent på forhånd.

Jenta som døde var heller ikke innenfor noe sperringer. Tvert imot var hun langt utenfor banen på et område som ble oppfattet som svært trygt.

- Kjørte langt ut
- Denne bilen kjørte langt ut av veien, sier Wendelborg.

Ordfører Hans Hilding Hønsvall sier til Aftenposten at han fikk mange bekymringsmeldinger fra naboer og andre før rallyet. Han mener at det kunne vært mer vakthold og mer merking under løpet.

Det har blitt holdt løp på strekningen i Andebu også tidligere, men i år var fartsretningen endret. Dermed hadde bakketoppen og svingen blitt mer krevende enn da løperne kjørte andre vei.

Kommentarer til denne saken