Gå til sidens hovedinnhold

Ingen mistenkte etter skyting på Lørenskog

Lørenskog (NTB): Politiet har avhørt en rekke vitner, men ikke kommet nærmere noen gjerningsmann etter at en 43-årig mann ble skutt i ryggen i Lørenskog i Akershus fredag. Kripos bistår det lokale politiet i saken.

Nyttårshelgen har politiet avhørt flere titalls vitner i området. De har også etterlyst personer, en taxi og en personbil som er observert i boligområdet Kurland ved 5-6-tiden fredag morgen. 43-åringen kunne ikke gi noe detaljert beskrivelse av gjerningsmannen.

- Vi har ingen mistenkte i saken. MC-tilhørigheten er ett av sporene vi etterforsker, og vi får her bistand fra Kripos, Oslo og andre nabodistrikter til kartlegging. Foreløpig har vi ikke avhørt noen i dette miljøet, men vi vil gjøre det etter hvert, sier lensmann Elisabeth Engen i Lørenskog politidistrikt til NTB.

Skuddet traff mannen nær ryggraden, men han er etter forholdene i god form. I løpet av de nærmeste dagene skal legene vurdere om de skal fjerne kula, som kom fra et håndvåpen. Engen vet foreløpig ikke om mannen får varige mén etter hendelsen.

Mannen var i mange år medlem av Hells Angels, men har i høst frontet nystartede Gladiators MC i Drammen. HA-talsmann Rune Olsgaard avviste fredag overfor Dagbladet at noen i klubben hadde noe uoppgjort med ham.

En talsmann for Gladiators uttalte til NRK tidligere i høst at medlemmene er familiefolk som tar avstand fra kriminalitet. (©NTB)