RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen mistenkte

Sist oppdatert:
I første del av TV 2 Nettavisens påskekrim «Dødelig kollekt» ble klokkeren Roald Bjerke funnet død foran alteret i kirken. Politiførstebetjent William Wisting ble tilkalt, men har så langt ingen mistenkte. Her er tredje del av påskekrimmen.

Du kan også lese påskekrimmen på tekst-tv (fra side 630), og på mobil: wap.tv2.no

Tidligere deler av «Dødelig kollekt»:
Del 1: Hvem drepte klokkeren?
Del 2: - Må ha overrasket tyven

Wisting tegnet et dollartegn på papirlappen sin før han gikk videre i spørsmålsrekken.

«Hvem er vanligvis til stede i kirken forut for en gudstjeneste?»

«Kirketjeneren vår, Arne Olsen, kommer først,» svarte sognepresten. «Deretter kommer Fritz, Fritz Askeland. Han er organist og liker å sitte og spille seg varm før gudstjenesten. Så kommer vel Bjerke og jeg.»

«Hva gjør Judith her?» spurte Wisting.

Sognepresten flakket med blikket før han ropte den unge kvinnen til seg. Han virket nesten forlegen over spørsmålet.

«Judith Isaksen er leder i ungdomsgruppa vår, men hjelper meg med å lede salmesangen,» forklarte sognepresten og la en arm rundt den unge kvinnen. «Jeg er ikke så flink til å synge, og så stepper hun inn for Bjerke når han er forhindret fra å fungere som klokker.»

«Forhindret?»

«Ja, normal virketid for ham er jo søndag formiddag. Det er ikke alltid han kan stille opp på kveldsgudstjenester eller kirkelige høytider som faller på andre dager.»

«Det er så fælt,» utbrøt Judith og lot hodet falle mot brystet til sognepresten.

«Kan du fortelle hva du så og gjorde da du kom til kirken i dag?» spurte Wisting, og oppfordret den unge kvinnen til å være så detaljert og nøyaktig som mulig. Det var i løpet av de første timene etter en forbrytelse at det var lettest å få en så fullstendig vitneforklaring som mulig.

«Jeg kom rett etter klokken ti en gang,» snufset kvinnen. Hun festet blikket på et gudebilde på veggen og ble stående og tenke etter, som for å tilfredsstille Wistings krav til detaljer. «Jeg tror Fritz var midt i ’Påskemorgen slukker sorgen’. Det var så vakkert.»

Wisting ventet på at hun skulle fortsette.

«Bortsett fra det verken så eller hørte jeg noe annet, før jeg fant ham.»

Judith kastet på nytt hodet mot brystet til sognepresten og gav fra seg noen høye hulk.

«Det har skjedd så mye i det siste,» forklarte presten mens han klappet henne trøstende på skulderen. «Judith hadde innbrudd på hybelen under langfredagsgudstjenesten. Påsken er jo høysesong for slikt, og uansett blir det for bagateller å regne i forhold til dette, men alt i alt kan det likevel bli for mye.»

Presten strøk den unge kvinnen som lente seg mot ham over ryggen på en omsorgsfull måte som fikk Wisting til å lure på om det var slik moderne prester ble opplært i sjelesorg.

«Er vi ferdige?»

Wisting nikket og fulgte de to med blikket mens de gikk ut i sakristiet bak altertavlen, samtidig som Finn Haber steg inn sidedøren på en litt mer stillferdig måte enn Hammer. Kriminalteknikeren kikket seg nysgjerrig rundt med hevet hode, og Wisting tolket uttrykket i de store øynene dithen at han aldri hadde satt sine ben i den praktfulle kirken tidligere.

Del 4 av påskekrimmen finner du her.

Har du avslørt morderen? Send sms med KRIM etterfulgt av ditt tips til 1984 (3,-/mld), og bli med i trekningen av en SonyEricsson S700.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere