RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen nattlige småskred på Byneset

Trondheim (NTB): Natt til torsdag var den første uten småskred på Byneset i Trondheim. NVE håper mandag å kunne si når folk kan flytte hjem igjen etter skredet som gikk 1. januar.

Arbeidet med skredsikring på nedsiden av skredgropen er godt i gang, og grunnundersøkelsene fortsetter som planlagt. Et arbeidslag med geoteknisk kompetanse jobber med å vurdere sikkerheten for de evakuerte eiendommene, opplyser Norges vassdrags- og energiverk (NVE).

- At det ikke har vært noen småskred langs kantene i skredgropen i løpet av natten er positivt. Det gir signaler om at forholdene rundt skredgropen begynner å stabilisere seg, forteller regionsjef Kari Øvrelid i NVE.

- Vi vil jobbe hele helgen med sikte på å kunne gi svar om tilbakeflytting. Vi håper å kunne gi svar på folkemøtet til mandag, men jeg kan ikke garantere det, fortsetter regiondirektøren.

Rundt 50 personer ble evakuert da kvikkleireskredet gikk 1. januar, og hele området ble sperret av. Ingen personer ble skadd, og ingen bolighus ble tatt av raset, som gikk i et jordbruksområde.

To dager senere fikk de første flytte hjem, men en del av de evakuerte bor fortsatt hos på hotell eller hos venner og familie. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere