RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen nordmenn savnet, skadd eller omkommet på Filippinene

Oslo (NTB): En uke etter tyfonen på Filippinene er ingen nordmenn formelt savnet, alvorlig skadd eller omkommet ifølge UD. Men fortsatt strømmer bekymringsmeldinger inn fra urolige familier eller venner.

En uke etter at uværet raserte store områder på Filippinene har ikke norske myndigheter klare tall over hvor mange nordmenn som er blitt berørt av katastrofen. I motsetning til våre nordiske naboer, har myndighetene vegret seg for å tallfeste hvor mange som er savnet eller berørt etter Haiyan.

Det danske utenriksdepartementet meldte fredag om ti savnede dansker, men skriver i en pressemelding at tallet går opp og ned ettersom infrastrukturen i de kriserammede områdene blir utbedret. Svensk UD oppgir at mellom 20 og 30 personer er savnet.

- Situasjonen er uoversiktlig og derfor kan vi ikke utelukke noe. Vi oppfordrer folk til å melde hjem dersom de ikke allerede har gjort det, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til NTB fredag kveld.

I UD og ved den norske ambassaden i Manila arbeides det på spreng med å sjekke ut bekymringsmeldinger som kommer inn. Ofte viser det seg at personene som er meldt savnet ikke engang har vært i de katastrofeutsatte områdene. Sehl viser også til at mange nordmenn har flyttet til Filippinene og at de ikke nødvendigvis har noe kontakt med norske myndigheter lenger.

- Vi velger å ikke gå ut med usikre tall, men vil vente til vi har sikre opplysninger, sier Sehl. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere