Ingen norske Afghanistan-soldater narkotatt på elleve år

Oslo (NTB): Ingen norske soldater i Afghanistan har testet positivt på narkotika i løpet av de elleve årene Norge har hatt soldater i landet.

Flere ganger i året kommer team fra Forsvarets narkotikagrupper på uanmeldte kontroller i de norske leirene i Afghanistan.

Ifølge Forsvaret har ingen av de 8.000 norske soldatene som har tjenestegjort i Afghanistan, testet positivt på verken narkotika eller dopingmidler de elleve årene Norge har hatt soldater i det krigsherjede landet, skriver VG.

Kommunikasjonssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), oberstløytnant John Espen Lien, forteller at narkotikahunder går gjennom både fellesarealer, soldatenes rom og andre deler av leiren når det er kontroll. I tillegg blir tilfeldige soldater plukket ut til mer omfattende tester.

- Det er gjennomført mange hundre tester, og det har ikke blitt avdekket positive prøver på narkotika eller dopingmidler blant norsk personell, sier Lien.

- Det er tilfredsstillende å se at vi til tross for mange kontroller kan konkludere med at dette ikke er et problem. Vi vil likevel fortsette både det forebyggende arbeidet og kontrollvirksomheten, sier han videre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.