RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen norske bud på Munch

Sist oppdatert:
Når bildene fra Fred. Olsen selges i London, glimrer norske museer med sitt fravær blant budgiverne. - Det er ingen påtrykk etter bildene, sier Trond Giske.

Åtte Munch-malerier selges på auskjon i London 7. februar i år. Ingen norske museer har kommet med bud.

Hverken Munch-museet eller Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur har penger til å kjøpe bildene. Nasjonalmuseet har også tidligere gitt eksport-tillatelse for bildene fordi de ikke anså dem å være sentrale blant Munchs verker.

Kutlurminister Trond Giske forklarer til Dagsavisen at Departementet ikke har tatt noe initiativ til å kjøpe bildene, fordi det ikke har kommet foresrpørsel fra museene .

- Dersom vi hadde fått melding om at det dreier seg om unike bilder, måtte vi vurdert hva vi skulle gjøre. Det har ikke vært noe påtrykk i saken, og da går vi ikke inn med ekstraordinære løft, sier han.

- Beste Munch-salg noen sinne

I England meldte BBC at hele Munc-samlingen til Fred. Olsen kan være verdt 139 millioner kroner. Kunsthandler Sotheby's har allerede markedsført samlingen som «den største og flotteste Edvard Munch-samlingen som har kommet for salg noensinne».

Maleriet «Sommerdag» trekkes frem som rosinen i pølsen, og salget av Olsens malerier er blitt rapportert av alle de store nyhetsbyråene.

LES OGSÅ:UTLANDET VENTER PÅ MUNCH

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere