RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen nye overraskelser fra Songa

Sist oppdatert:
Oppgraderingen av Songa Offshore borerigger går nå som guidet tidligere i måneden.
Det går frem av rapporten for tredje kvartal som riggselskapet har lagt frem onsdag. Selskapet var 6. oktober ut med en oppdatering på oppgraderingen av selskapets tre rigger, og meldt i den forbindelse om økte kostnader tilknyttet prosjektene.

Songa holder i dagens rapport estimerte oppgraderingskostnader uendret på 181 millioner dollar.

Det meldes imidlertid om visse tidsforsinkelser for boreriggen Songa Mercur i forhold til når den ville være klar til å forlate verftet i Singapore. Estimert avgang er nå satt til midten av desember etter noe lenger tauetid en planlagt og økningen i oppgraderingsomfanget meldt tidligere.

De to andre riggene Songa Venus og Songa Saturn er i henhold til plan. Venus forventes ferdig med sjøtester 20. oktober, mens Saturn forventes å forlate oppgraderingsverftet i Tyrkia i midten av november.

Songas fjerde rigg, Songa Dee går som kjent på en bareboatkontrakt til Stena Offshore frem til slutten av 2008.

Songa hadde driftsinntekter i tredje kvartal på 4,3 millioner dollar, mens resultat før skatt endte på 10,8 millioner dollar i minus. Songa er først forventet å vise sitt fulle inntjeningspotensial i første kvartal neste år når riggene er på kontrakt.

Styret i Songa skriver at de har planer om å oppnå en eller to lange kontrakter for riggene i løpet av de neste seks månedene. Selskapet har i dag sikret alle de tre oppgraderte riggene kortere kontrakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere