*Nettavisen* Nyheter.

Ingen oljefest med Venstre

Oslo (NTB): Venstre holder seg på den samme oljepengebruken som regjeringen i sitt alternative budsjett. Jernbane er blant det som prioriteres høyest.

- Det er nye tider. I forrige periode var det aldri mer enn én journalist som møtte opp når vi la fram våre alternative budsjetter. Det er et godt signal om Venstres posisjon nå, sa partileder Trine Skei Grande under en godt besøkt pressekonferanse på Stortinget onsdag.

Venstre-budsjettet har fem hovedsatsinger. Det skal motvirke todelingen i norsk økonomi, øke satsingen på skole, utdanning og forskning, forsterke klimainnsatsen, bidra til et grønt skatteskifte og ekstrabevilgninger på 1,7 milliarder kroner til ulike tiltak for å begrense antallet fattige barnefamilier.

Endringene med skattelettelser og påplussinger summerer seg til 8,9 milliarder kroner. Venstre kutter snaut 8,3 milliarder kroner og henter inn 610 millioner kroner i nye inntekter, ikke minst gjennom økte miljøavgifter.

Foran forhandlingene med regjeringspartiene forutsetter Venstre at deres alternative budsjett legges til grunn og at kollektivtransport, forskning, lærerløft, fattigdomstiltak, elleve måneders studiestøtte, grønt skatteskifte og bedre sosiale rettigheter for selvstendig næringsdrivende prioriteres.

Venstre uttrykker seg dessuten «kritisk avventende» til økt oljepengebruk i tilleggsproposisjonen som regjeringen legger fram fredag. Dersom Venstre skal akseptere et merforbruk av oljepenger, er innretningen avgjørende, sies det. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.