RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen oppside i Ocean Rig

Sist oppdatert:
ABG Sundal Collier ser ingen grunn til å endre sin klare salgsanbefaling på riggaksjen Ocean Rig etter fjerde kvartals rapporteringen
Ifølge en analyseoppdatering var fjerde kvartalstallene litt svakere enn ABG hadde ventet som følge av engangskostnader.

Meglerhuset mener at dagens prising av selskapet er vanskelig å forsvare selv med Ocean Rigs spådommer om dypvannsriggrater på 250.000 dollar dagen.

ABg mener at driften i Coean Rig ser ut til å gå bra, men noterer at det ikke var noen bedring i driftskostnadene fra tredje til fjerde kvartal. Dersom selskapet klarer målet om et kutt på 10 prosent i 2004 betyr det 2 kroner i nåverdi pr. aksje.

Vanskene på Weymouth-brønnen kan ifølge ABG lede til kostnadsoverskridelser på 20 millioner kroner, og en mulig utsettelse av Cuba-boringen.

Meglerhuset har ingen tro på at Ocean Rig kan refinansiere dagens gjeld fra et rentenivå på 8 prosent til nivåer mellom 3 og 4 prosent slik styreformann Geir Aune antydet. ABG mener best case er 6,5 prosent, som betyr 3 kroner pr. aksje.

Det forutsetter imidlertid en større produksjonsboringskontrakt, så eventuelle kapitalbehov vil fortsatt bli dekket med emisjoner.

- Oppsiden er rett og slett ikke der - Selg, konkluderer ABG.

Oppsummering:

Anbefaling: Selg
Kursmål: 13 kroner
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 18. februar

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere