RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen pasientklager på reservasjonsleger

Oslo (NTB): Verken fylkesmennene eller helseforetakene har mottatt klager på leger som har nektet å utføre enkelte arbeidsoppgaver på grunn av samvittighetskvaler, viser en kartlegging.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) skrev i mars et brev til KrFs stortingsgruppe hvor hun la vekt på klager Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) hadde fått som følge av legers reservasjon.

Men selv om LLH hadde fått mange henvendelser fra lesbiske om leger som nekter å henvise til assistert befruktning, viser en ny kartlegging som Helsedirektoratet har fått gjennomført, at disse tilbakemeldingene verken har nådd fylkesmennene eller helseforetakene, skriver Vårt Land.

- Det er ingen som har meldt om at pasienter har problemer med å få den helsehjelpen de trenger, konkluderer Helsedirektoratet som opplyser at det kun er to leger som har reservert seg mot å henvise til assistert befruktning.

Tilbakemeldingene fra primærhelsetjenesten viser at det er er ni kjente tilfeller av reservasjoner av samvittighetsgrunner, alle gjelder henvisning til abort og assistert befruktning.

I spesialhelsetjenesten har til sammen 79 personer reservert seg, for det aller meste jordmødre. Alle reservasjonene gjelder svangerskapsavbrudd. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere