Ifølge Utdanningsnytt ser ikke skoleledelsen at det er noen grunn til å opprette en personalsak mot ham. Skolen har undersøkt saken i over én måned.

I mars beskrev Malkenes en typisk skoletime i Dagsnytt 18. Han brukte ikke elevenes navn, men kun bokstaver istedenfor. Han ble deretter beskyldt for å ha krenket sine elever i debatten om fritt skolevalg i et debattinnlegg i Aftenposten. Innlegget skal ha blitt skrevet av elever som følte seg krenket, men i ettertid har det blitt sådd tvil om innlegget var ekte ettersom dokumentet ble opprettet på datamaskinen til en avdelingsleder på skolen.

Når saken nå er avsluttet, betyr det at Malkenes er løst fra taushetsplikten. Han kommer til å kommentere saken i løpet av onsdag, etter undervisningsslutt, skriver Utdanningsnytt.

Debatten i etterkant har også dreiet seg om lærernes ytringsfrihet. Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) skal innkalle til et møte om ytringskulturen i Osloskolen. I tillegg skal det arrangeres en høring i Oslo kommune på initiativ fra Eivor Evenrud (Rødt).

(©NTB)