Ingen reaksjoner på Muhammed-dokumentar

TV 2 har bare fått tre negative henvendelser etter at Dokument 2 viste programmet «Truet til taushet» mandag.

03.10.06 16:20

Av de til sammen 70 telefonene og e-postene, som er kommet inn til TV 2 i etterkant av den omdiskuterte dokumentaren, er det bare tre som har reagert negativt på at Mohammed-tegningene ble vist.

Det var som forventet for TV 2, som ikke fryktet nye raseriutbrudd fra det muslimske miljøet.

- Vi ville blitt overrasket dersom vi hadde fått de samme reaksjonene som var i februar i fjor, sier informasjonssjef i TV 2, Marianne Røiseland til iBergen.no.

Brorparten av de positive henvendelsene kommer fra avsendere med norsklydende etternavn, mens de tre negative er fra seere med utenlandsk navn. Dokument 2 får mye ros og programmet blir beskrevet som grundig og skikkelig.

- Det vi opplever er at folk sier «Åja, var det sånn det var.» De føler de har blitt klokere etter å ha sett dokumentaren, sammenhengen bak tegningene har blitt klarere. Noen uttrykker også dårlig samvittighet overfor Vebjørn Selbekk og behandlingen han fikk, sier Røiseland.

Mange benket seg foran TV'en mandag kveld for å få med seg den omstridte dokumentaren. Til tross for liten forhåndsannonsering og bare et fåtall omtaler i pressen, hadde 381.000 i snitt fått med seg programmet. Det gir en markedsandel på 40 prosent.

- Det er veldig mye, spesielt siden programmet gikk så sent som klokken 22.30, sier Røisland fornøyd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.