Gå til sidens hovedinnhold

Ingen refleksbøter

Politiet måtte gi flere muntlige pålegg da de var ute på den aller første kontrollen etter at refleksvest ble påbudt i alle biler.

BJØLSEN: Jeg gir ikke bot ennå, men det har blitt en del muntlige pålegg, sier Lars, aksjonsleder i Trafikkorpset.

Godkjent vest

Mange av bilistene som politiet stoppet på Bjølsen 2. mars hadde riktignok hørt om refleksvestpåbudet, men flere hadde ikke klart å anskaffe seg vest. I tillegg har det vært en del usikkerhet rundt hva som er riktig og godkjent vest.
Det er ikke nødvendig å ha en så kalt EU-godkjent vest, men den bør være CE-godkjent. Det ser man ved at det står CE på en merkelapp inne i vesten. De fleste vester har dette, også reklamevester, sier aksjonsleder Lars, da både utsendt fotograf og journalist henviser til Østkantavisas egen refleksvest som ligger i bilen. Og jo da, den blir godkjent.
Vi trenger ikke å se den, den er helt sikkert godkjent, ler han, og legger til at det viktigste er at man synes bedre med refleksvest enn uten.
Dere kan jo selv se at han synes bedre enn meg, selv i dagslys, sier han og peker på kollega Paal, som har trukket i uniform med neongule felter, ikke helt ulikt en refleksvest.

Fyllekjørte

Ingen forelegg ble imidlertid skrevet ut for manglende refleksvest da politiet kontrollerte bilførere på Bjølsen fredag morgen, men på sikt vil manglende refleksvest komme inn under reglene for manglende varseltrekant. Det er allerede mulig for politiet å gi bot på 500 kroner, men foreløpig slipper man stort sett unna med beskjed fra lovens lange arm om å anskaffe seg en gul vest med grå lysreflekterende felter.
Imidlertid måtte en litt sliten bilfører la bilen stå på Bjølsen, etter at han blåste rødt i promillekontrollen fredag morgen.
Vi tok en i promillekontroll, ja, sier politibetjent Paal, og uten at han ville ut med hvor mye promille det var snakk om, var det nok til at bilen måtte stå igjen.
Han hadde vel nok, ja.
Er det vanlig en fredag morgen på Bjølsen?

Det er vel ikke så mange fyllekjørere her, men det er jo noen alkoholikere som ikke tenker så mye på verken tid eller sted for å være påvirket, sier han.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen