RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MØTES FREDAG: Den økonomiske krisen i Hellas blir tema når eurolandenes finansministre møtes fredag.
MØTES FREDAG: Den økonomiske krisen i Hellas blir tema når eurolandenes finansministre møtes fredag. Foto: Yorgos Karahalis (Ap)

Ingen reformliste fra Hellas fredag

Sist oppdatert:
Hellas' statskasse er ikke helt bunnskrapt, landet kan trolig klare seg til begynnelsen av juni.

Riga (NTB-Reuters): Hellas kommer ikke til å legge fram en liste over reformer når eurogruppens finansministre møtes fredag. Likevel er det tegn på framdrift, sier Hellas og Den europeiske sentralbanken (ESB).

– Klokken tikker. Det kommer ingen ny liste i Riga, men i løpet av mai må vi bli enige, sier Thomas Wieser i eurogruppens arbeidsgruppe, som lager innstillinger i forkant av finansministrenes møter.

Han sier samtidig at Hellas' statskasse ikke er helt bunnskrapt, og at landet trolig har penger nok til å klare seg til begynnelsen av juni. Sakens kjerne er likevel uendret: Uten nye bidrag vil Hellas havne ute av stand til å betale sine regninger.

Torsdag møter Hellas' statsminister Alexis Tsipras sin tyske kollega Angela Merkel for å diskutere situasjonen.

Tsipras' finansminister Yanis Varoufakis sier det er tegn på at forhandlingene med EU, ESB og Det internasjonale pengefondet (IMF) begynner å føre fram.

Også i ESB ser de mer positivt på utsiktene for en løsning.

– Det har vært framdrift de siste dagene. Likevel er vi fortsatt uenige om store og viktige spørsmål, og det gjenstår fortsatt en del arbeid, sier økonom Benoît Cœuré i ESB til den greske avisa Kathimerini. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere