RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen rentebomber fra Fed

Sist oppdatert:
Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve er fortsatt redde for at inflasjonene kan komme til å øke, men øker ikke rentestempoet i USA, viser referatet fra møtet 22. mars
Referatet ble frigitt i USA i går kveld og ga en pen oppgang for de amerikanske børsene på signalene om at renteøkningstakten ikke økes.

Ifølge referatet mener medlemmene av den Føderale Åpne markedskomiteen at de kan komme til å måtte sette opp rentene mer enn ventete for å holde igjen inflasjonen, men signalisert samtidig at de ikke vil øke takten utover økning på 25 basispunkter som de har brukt siden renteøkningene ble igangsatt i fjor.

Det siste signalet ble godt mottatt i aksjemarkedet, som hadde fryktet et skarpere rentesignal fra sentralbanken. Markedskomiteen endret heller ingen ting i sin uttalelse om at renteøkningene skal skje i et avmålt tempo.

Den amerikanske styringsrenten ble på møtet 22. mars hevet med 25 basispunkter til 2,75 prosent i en enstemmig beslutning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere