RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen renteendring i USA

Sist oppdatert:
Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, med Alan Greenspan i spissen, holdt som ventet styringsrenten uendret på dagens rentemøte. Deflasjonen er fortsatt det Greenspan frykter mest
Sentralbanken valgt i dag som ventet å holde styringsrenten, den føderale utlånsrenten, uendret på historiske lave 1 prosent. Den amerikanske styringsrenten er på det laveste nivået på 40 år.

De amerikanske børsene har reagert positivt på dagens beslutning, og har steget noe rett etter offentliggjøringen.

FOMC ser en like stor risiko både oppsiden og nedsiden for den langsiktige veksten, og har dermed en nøytral grunnholdning i forhold til et rentekutt, men sier samtidig at renten kan forbli lav i lang tid.

Det opplyses videre fra kveldens møte at risikoen for uvelkommen deflasjon anses som liten, men det er fortsatt ansett som den største trusselen for den amerikanske økonomien.

Fed sier de ser bedring i økonomien, blant annet økt forbruk. Arbeidsmarkedet er fortsatt preget av en blandet utvikling.

Ikke en eneste økonom eller analytiker i USA ventet at Fed ville komme med et nytt kutt på dagens møte. Tvert i mot sitter økonomene nå å regner på når den første rentehevning kan komme.

Markedet for futures i føderale renter og eurodollar indikerer nå en hevning av styringsrenten i fjerde kvartal 2004, etter at troen på en oppgang i økonomien har skutt fart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere