*Nettavisen* Nyheter.

Ingen respekt for menneskeliv

Fire bomber rettet mot uskyldige sivile - på et tidspunkt som tilsier at målet var å drepe flest mulig. Det er vanskelig å fatte hvordan mennesker klarer å opptre så grusomt.

08.07.05 01:26

- De ansvarlige har ingen respekt for menneskeliv, sa Storbritannias statsminister Tony Blair i en reaksjon på bombene i London. En hel verden fordømmer angrepene på uskyldige mennesker som ikke har gjort annet galt enn å ville dra på jobb.

Vi sliter alle med å forstå hatet som ligger bak ugjerningene i New York, Bali, Madrid og nå London.

Gjerningsmennene har ingen skrupler når det gjelder å ta menneskeliv, men de er også beredt til å ofre sine egne. Derfor er de også så vanskelig å bekjempe.

Målet er selvsagt å skape frykt og ustabilitet. Derfor slår de kynisk til mot store menneskemasser for å ramme flest mulig. Budskapet er at ingen kan føle seg trygge.

Vi vet alle at det er umulig å beskytte seg 100 % mot en så usynlig og fanatisk fiende. Økt beredskap og sikkerhetskontroller vil bli satt inn, likeså økt etterretning.

Det forferdelige faktum er likevel at selv om man avslører 99 angrep, så kan det komme ett til. Også i Norge.

Londons borgermester, Ken Livingstone, sa det direkte: «Dette er ikke et angrep på de rike og mektige. Det er et angrep på arbeiderklassefolk i London».

Og han la til: - Jeg vet at dere personlig ikke frykter å miste deres eget liv for å ta andres, det er derfor dere er så farlige. Men jeg vet at dere frykter å feile i det langsiktige målet om å ødelegge vårt frie samfunn. Hva dere enn gjør, uansett hvor mange dere dreper, så vil dere feile.

Hvordan reagerer du på terrorhandlingene i London? Del dine inntrykk og synspunkter med andre på TV 2 Veggavisen (trykk her ).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag