RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen rikere enn Real Madrid

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Suverene på inntektstoppen for tredje år på rad.

I en tabell utarbeidet av Deloitte's Football Money League troner den spanske serielederen øverst foran Manchester United, melder BBC News.

Manchester-laget klatret selv et par plasser fra fjerde til andre. Før Real Madrid hadde United hatt penge-tittelen i åtte år.

Undersøkelsen baserer seg på inntekter fra sesongen 2006/07. Det inkluderer billettsalg, klubbeffekter og tv-inntekter, men ikke overgangspenger og den tar heller ikke hensyn til lønnsomhet.

Britisk dominans
På de tyve øverste plassene finner man intet mindre enn syv britiske klubber. Chelsea holder på fjerdeplassen, Arsenal på femte, mens Liverpool ligger på en åttende. Arsenals sprang fra niende til femte skyldes i stor grad overgangen til nye Emirates stadion.

Listen har vært dominert av de ti øverste klubbene i lengre tid, og i denne oppdateringen var det kun en utskiftning blant topp ti.

Juventus sitt opphold i serie B førte til at de datt ut av listen, mens hovedstadsklubben Roma kom inn i stedet.

Lukrative TV-avtaler
Den samlede inntekten til de tyve øverste klubbene utgjør astronomiske 26,75 milliarder kroner. Det var en vekst på hele 11 prosent i forhold til fjorårets verdier.

Dan Jones fra Deloittes sportsforretningsgruppe sier at på grunn av Premier Leagues TV-avtaler for inneværende sesong har Manchester United en god mulighet til å tette luken mot Real Madrid. De samme TV-avtalene vil også kunne hjelpe andre engelske klubber inn på neste års liste.

- En suksessrik Champions League-sesong vil kanskje føre United helt til topps, uttaler Jones.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere