*Nettavisen* Nyheter.

Ingen Royal League

Norge sier nei til Royal League.

Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund sier nei til deltagelse i Royal League, skriver NTF i en pressemelding.

Hovedgrunnene er at UEFA, svensker og dansker sier nei til deltagelse av ikke skandinaviske toppklubber og at kvartfinaler og semifinaler må arrangeres så tidlig som i slutten av februar og begynnelsen av mars. Det siste gjør at man må ha arenaene klare 25. februar.

- Det er forferdelig dyrt samt at man ikke tror at norske supportere og kommersielle samarbeidspartnere er interessert i en slik turnering midt i Ski-VM i Holmenkollen, sier Niels Røine i NTF.

- Det å se nei til Royal League er ikke lett. I utgangspunktet høres det spennende ut å kåre en skandinavisk meter. Det gjør det ikke lettere når vi vet at våre danske og svenske kollegaer ønsker denne turneringen. Men vi har vurdert dette ut fra sportlige, kommersielle og praktiske hensyn. Sportlig er det helt klart et krav og en forventning fra E-cup klubbene om å spille mot internasjonale lag på La Manga og ikke en turnering bare mot skandinaviske lag. Man mener det er veldig viktig med internasjonale motstand for å kunne forberede seg best mulig til E-cup kvalifiseringen, fortsetter han.

Ingen kommersiell interesse

I prosessen med å prøve å få på plass turneringen har man slitt med å selge inn Royal League.

- Kommersielt er det slik at Royal League ikke har vekket interesse verken blant medieselskaper eller andre partnere. Vi har sammen med svensker og dansker forsøkt å lage et kommersielt godt produkt samtidig som det først og fremst skal være et sportslig interessant produkt. Det mener vi i Norge vi ikke har lykkes med. Publikum, vertfall i Norge, ser vi heller ikke for oss ser frem til kamper på norske arenaer fra 25 februar og utover. Vi ser heller ikke at for eksempel Vålerenga og Rosenborg skal spille sine kamper i Telenor Arena. Det drømmer ikke supporterne deres om. I hvert fall ikke midt i ski-VM i Holmenkollen, forklarer Røine.

- Det å arrangere disse kampen på Ullevaal og Lerkendal er også et svært dyrt alternativ og risikabelt for banekvaliteten resten av sesongen. Å legge opp til norske lag til enhver tid skal spille kvartfinaler og semifinaler i Sverige og Danmark er ikke veldig attraktivt sportlig og kommersielt. Hvis vi skal kåre en skandinavisk mester må det være med bakgrunn i en logisk og sportslig fair spilleplan.

- Dermed er konklusjonen klar?

- Ja, etter mange overveielser og diskusjoner så må vi beklage overfor våre danske og svenske kollegaer at vi ikke kan støtte et Royal League-konsept som skal spilles på La Manga (innledende runder) og i slutten av februar og begynnelsen av mars i Skandinavia.

- Hva er alternativet?

- Vi vil fornye La Manga-konseptet og samarbeide med andre aktører i å skape en enda bedre turnering bredt sammensatt av internasjonale lag. Dette vil vi gjerne samarbeide med den danske og svenske ligaforeningen om, avslutter Røine.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.