*Nettavisen* Nyheter.

Ingen særbehandling for Freddy

Freddy dos Santos er klar for ny klubb. - Det er klart at det er jeg som er ferskingen på laget nå. Jeg kan jo ikke komme med krav da, men jeg håper i hvert fall på en plass på laget, sier han.

27.12.11 10:47

27. november spilte Freddy dos Santos sin siste a-lagskamp for Vålerenga. Nå er han klar for comeback i barndomsklubben Teisen IF 27 år etter at han spilte sin forrige kamp i den gule drakta.

- Jeg gleder meg stort til å spille for Teisen igjen. Det er mange år siden sist nå. Rent fotballmessig senker jeg vel ambisjonene litt, men det er jeg også komfortabel med, sier dos Santos til Groruddalen.no.

- Alle gamle fotballspillere sier at det de savner mest når man har lagt opp er garderobemiljøet. Det får jeg nå beholde med gutta jeg vokste opp med på Teisen og Ulven. Det blir morsomt.

Fire mann på trening

Laget han har signert for spiller 7-erfotball i 2. divisjon.

- Du kan jo møte på mye rart. For eksempel kan du dukke opp på trening og finne ut at fire mann ikke kommer fordi de spiste for stor lunsj. Slikt skjer ikke i toppfotballen.

Med Freddy tilbake på laget blir kanskje oppmøtet bedre, i hvert fall om vi skal tro lagleder og kaptein Thomas Olsen.

- Det å være lagleder er som å være barnehageonkel. Med en gang det blir litt kaldt ute og bra fotball inne foran TV’en, hender det at man sliter med å samle gjengen. Etter at Freddy valgte å komme tilbake har imidlertid interessen for å være med på laget steget. Det er flere som vil bidra til å skape en god sesong, forteller han til lokalavisa.

- Det er supermoro. De fleste gamle gutta slutter ringen med å vende tilbake til Teisen. Kult at Freddy også valgte dette. Han er en hyggelig kar uten stjernenykker. En av gutta som skal spille sammen med gamle kompiser.

Håper på straffe-mulighet

Men Vålerenga-legenden får ikke gjøre som han vil i sin nye klubb.

- Nei nei. Jeg er fus i alt. Det hjelper ikke hva du heter eller hvor du har spilt så lenge jeg er kaptein. Vi får se om jeg er snill hvis vi leder stort en kamp. Kanskje noen andre kan få prøve seg da, men vanligvis liker jeg å ta straffene selv, ler Olsen.¿

dos Santos, som scoret fra ellevemetersmerket i sin siste VIF-kamp, håper imidlertid at muligheten for å ta straffespark åpner seg.

- Det er klart at det er jeg som er ferskingen på laget nå. Jeg kan jo ikke komme med krav da, men jeg håper i hvert fall på en plass på laget. ¿

- Gjør jeg en god jobb, så kanskje jeg får skyte en straffe også.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.