Gå til sidens hovedinnhold

Ingen smekk til forfatter Sandberg

Fremskrittspartiets sentralstyre kommer ikke med noen kritikk av nestleder Per Sandberg for den omstridte boka han har gitt ut.

Fremskrittspartiets sentralstyre kommer ikke med noen kritikk av nestleder Per Sandberg for den omstridte boka han har gitt ut.

Sentralstyret behandlet fredag konflikten i Troms Frp, som blir omtalt i Sandbergs bok «Mot min vilje».

Sandbergs kone Line Miriam Sandberg er tillitsvalgt i fylkespartiet og skal ha spilt en sentral rolle i stridighetene. Per Sandberg omtalte blant annet partifellen Øyvind Korsberg som løgnaktig og hevngjerrig i boka

Flere lokallagsledere i Troms hadde bedt sentralstyret vurdere om Sandberg har brutt partiets vedtekter og etiske retningslinjer. Men i en uttalelse nøyer sentralstyret seg med å be alle parter bidra til å «løse konflikten i minnelighet til partiets beste».

– Organisasjonsutvalget vil i samarbeid med fylkeslaget bidra til å iverksette tiltak som skal virke konfliktdempende, heter det videre.

Sandberg sier til Aftenposten at han tar uttalelsen til etterretning. Men han sier også at han ikke anser seg som en part i konflikten i fylkespartiet.

– Jeg er blitt dratt inn i konflikten.

En uttalelse om at Sandberg har brutt partireglene, kunne vært et første skritt på veien mot å ekskludere nestlederen. Slik gikk det altså ikke.

Sentralstyret sier at de anser henvendelsen om Sandbergs bok som en del av konfliktsituasjonen i Troms Frp. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken