RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat.

Ingen spor etter Alf Henry (72)

Sist oppdatert:
Store redningsstyrker leter fortsatt etter den demente 72-åringen i Nord-Aurdal.

Alf Henry Braathen ble meldt savnet onsdag 15. oktober ved 16.00-tiden. Han er dement og hadde kommet bort fra sitt følge på vei tilbake til en hytte ved Susstølen, Skrautvål, Nord-Aurdal kommune.

Letemannskaper fra Røde Kors, Heimevernet, Sivilforsvar og lokale frivillige har deltatt i redningsaksjonen i tillegg til letehunder og rednings- og politihelikopter.

Det har til nå ikke lykkes å finne mannen og det er også svært får spor og observasjoner som kan knyttes til den savnede.

Søndag ettermiddag ble mannens hagle funnet ved en leirplass i Norde Land, et godt stykke øst for utgangspunktet for leteaksjonen.

-Det er sannsynlig at det er han som har brukt denne plassen, ettersom vi fant mannens hagle bare noen få meter unna. Det var lagt kvister som noen hadde ligget på, og det var rester etter bål, sier operasjonsleder Torfinn Rødningsby i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Tidlligere på dagen hadde letemannskapene svært få spor å gå etter.

- Vi leter litt i blinde, og vil gjerne ha kontakt med publikum som har tips i saken. Nå er det jo mye folk i fjellet som er på tur og jakt. Hvis noen ser noe av interesse, så oppfordrer vi dem til å ta kontakt, sier Rødningsby.

Braathen skal være i god fysisk god form. Han hadde på seg oransje caps, grønn jakke, grå genser, grønne bukser og fjell sko da han forsvant.

Politiet opplyser videre at han bar med seg en grønn sekk og hagle gevær. Hunden er en brunsvart Gordonsetter med navn Mira. Den hadde på seg et oransje dekken og har telefonnummer på halsbåndet.

Politiet utelukker ikke at den savnede kan ha kommet seg til veien og blitt med en bil eller en buss.

Folk som har tips i saken kan ringe politiet på telefon 02800.

Alf Henry Braathen ble etterlyst i media lørdag kveld etter ønske fra de pårørende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere