Gå til sidens hovedinnhold

Ingen spor etter savnet mann på Vega

Da fastboende på øya Vega fant en forlatt leirplass med telt og motorsykkel slo de alarm.

Politiet i Helgeland står så langt uten spor etter en savnet turist på øya Vega i Nordland. En omfattende leteaksjon som ble iverksatt ved 11.30-tiden lørdag ble avsluttet ved mørkets frembrudd uten resultat. Søndag trappes letingen opp igjen. Den savnede er en mann i begynnelsen av 50-årene fra Nord-Trøndelag.

Setter inn hunder i søket
- Det har vært søkt med helikopter og bakkemannskaper samt med redningsskøyta «Uni Helgeland», men uten resultat, sier vaktleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til Nettavisen.

Han forteller at leteaksjonen vil fortsette søndag. Da blir det også satt inn hundeekvipasjer i søket.

Operasjonsleder Roar Tøgersen ved Helgeland politidistrikt sier de fikk melding om den forlatte leirplassen ved 11-tiden lørdag. Her ble det funnet en motorsykkel og et telt.

- Leirplassen bar preg av å ikke være ordentlig etablert, så det er ikke noe som tyder på at han overnattet der, sier Tøgersen. Politiet er usikre på når mannen kom til Vega, men fant et eksemplar av VG fra onsdag på stedet. Det er ferjeforbindelse til fastlandet.

Vanskelig terreng
Politiet sier den savnede er en mann som ofte drar på tur på egen hånd med motorsykkelen. Han bor alene og har voksne barn.

- Været i området er bra, men terrenget vi leter i er veldig kupert, og det vanskeliggjør søket. Vi har delt opp området i teiger og hatt hjelp fra Brønnøysund Røde Kors Hjelpekorps og frivillige. Rundt 20 personer deltok i leteaksjonen lørdag, som ble avsluttet ved 22-tiden. I morgen setter vi også inn hunder i søket. I tillegg blir det på nytt søkt fra sjøen og lufta, sier Tøgersen.

Populært turistmål
Øykommunen Vega har rundt 1200 fastboende. Den naturskjønne øya og naboøyene står på UNESCOs verdensarvliste og er et mye besøkt område. Øya Ylvingen, der NRK-serien Himmelblå ble spilt inn, er også en del av Vega kommune.

HTML EMBED
Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar