Ingen spor etter savnet seksåring

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Letemannskapene lette hele mandag forgjeves etter den savnede seks år gamle jenta fra Danmark.

20.07.09 23:03

Den 39 år gamle svenskfødte faren ble funnet druknet mandag formiddag i en kulp i Skogsåi i Tuddal i Telemark. Hans seks år gamle danske datter er mandag kveld fortsatt savnet. Søket etter jenta pågikk med full styrke helt til mørkets frambrudd. Familien fra Vanløse i Danmark var på hytteferie i Norge. Far og datter var ute i en båt da ulykken skjedde søndag.

Fortsetter til det blir mørkt
– Vi kommer til å fortsette for fullt til det blir mørkt. Søket pågår med rundt 30 personer fra Røde Kors hjelpekorps og frivillige, uttalte operasjonsleder Gunnar Ramslien ved Telemark politidistrikt til Nettavisen ved 19-tiden mandag. Like før klokka 23 opplyser politiet i Telemark at det ikke er gjort noen funn.

Letemannskapene konsentrerte seg mandag om kulper i Skogsåi i området der 39-åringen ble funnet.

Utfor en foss
Det var dykkere fra Kongsberg brannvesen som mandag fant 39-åringen en snau kilometer nedenfor Sønderlandsbrua, der de to sist ble sett, skriver lokalavisa Telen på nett. Den omkomne var svensk statsborger, bosatt i Danmark. Mannen ble funnet på 4–5 meters dyp, skriver ta.no.

Mannen og datteren ble meldt savnet søndag ettermiddag da båten deres havnet utfor en foss i elva. Et vitne så de to klamre seg til båten før de forsvant utfor fossen. Det er for tiden svært stor vannføringen i vassdraget.

Familien hadde leid en feriehytte i Tuddal, og de to var ute i båt nær hytta da ulykken skjedde, skriver Jyllands-Posten på nett.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Junge, Heiko

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.