RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg (Scanpix)

Ingen spor etter Sigrid Schjetne (16)

Sist oppdatert:
500 mennesker lette resultatløst natt til tirsdag etter den forsvunnede jenta.

ØSTENSJØ (Nettavisen): - Vi leter etter en som ennåi kke er funnet. Vi må ikke gi opp, sa leteleder Bengt Eriksen da over 100 frivillige møtte på Østensjø skole tirsdag morgen. I dag leter frivillige blant annet på Ekeberg, Bøler og i nærområdet på Østensjø der Sigrid forsvant natt til søndag.

Skullerud og Grønmo ble natt til tirsdag gjennomsøkt i letingen etter 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne, som er savnet fra Østensjø i Oslo.

Området ble valgt ut etter at politiet mandag kveld fikk inn nye, interessante opplysninger i saken.

Hun ble meldt savnet av sine foreldre etter at hun etter avtale skulle ha vært hjemme kl. 00.30 natt til søndag.

Ved 21-tiden mandag ble det satt opp sperringer på området ved Skullerud og Grønmo, men innsatslederen opplyser at det ikke er gjort noen funn i de avsperrede områdene.

Frivillige letemannskaper har mandag kveld også ha funnet solbriller, en veske og truse. Men dette skal ikke knyttes til den savnede.

Tirsdag morgen er det ventet at nytt mannskap skal fortsette søket etter jenta.

Stor leteaksjon
Mandag 17.30 var det et møte ved Østensjø skole i Oslo for dem som ønsket å være med i letingen etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Og det var mange som hadde møtt opp for å være med i søket.

Politiet anslår at om lag 400-500 personer hadde møtt opp utenfor Østensjø Skole mandag ettermiddag.

Tre av de frivillige kom rett før midnatt til Skullerudstua der politiet har opprettet sin base.

- Vi har vært ved Grønmo, men ble stanset der oppe nå, sier Ida Tønseth til NTB. Sammen med Mats Arnesen meldte hun seg som frivillig mandag ettermiddag. Også Anders Marcussen fra Oppsal hadde vært med og lett oppe ved Grønmo.

Forsamlingen ble delt opp i grupper, og sendt ut til 10-12 forskjellige områder i Oslo og omegn for å lete. Det er blant annet sendt grupper til Østmarka, Nittedal, Bogstadvannet, Nesodden, Bygdøy og Fornebu.

To av dem som hadde møtt fram i regnværet, var Geneviene Prebensen og Hege Faanes.

- Oslo er en liten by, hvor man må ta vare på hverandre. Jeg tror at vi er forskånet som by fra å ha sånne ting, så når det først skjer så tror jeg det påvirker oss alle, sier Prebensen til Nettavisen.

- Jeg bor ikke i denne bydelen her, jeg kjenner ikke vedkommende, men det kunne ha vært noen jeg kjenner - og det tror jeg alle sammen føler på. Så jeg tror det er viktig å vise solidaritet, sier hun.

- Har du vært med i letingen også tidligere i dag?

- Ja, jeg har vært med i letingen i Maridalen. Nå skal vi til Lørenskog, sier Prebensen, som skal lete sammen med venninnen Hege og hunden sin.

Har du tips, foto eller relevant informasjon i forbindelse med denne saken? Kontakt oss på Vaktsjef@Nettavisen.no eller ring 21006047

Etterlyses internasjonalt
Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant nærmest sporløst rett etter midnatt natt til søndag, like i nærheten av sitt hjem på Østensjø i Oslo.

Politiet har funnet mobiltelefonen, sokker og sko som tilhører 16-åringen, men sier de holder alle muligheter åpne for hva som kan ha skjedd med jenta.

Mandag kveld opplyser politiet har hun nå også er etterlyst internasjonalt.

- Vi etterlyser henne internasjonalt nå for å være i forkant i etterforskningen. Ikke fordi vi har som hovedteori at hun er bortført, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Aftenposten.no.

Tidligere mandag sendte Oslo-politiet ut et kart som viser området hvor de kartlegger bevegelser og observasjoner. Politiet ber de som har beveget seg innenfor dette området, eller har gjort observasjoner av hendelser i tidsrommet i perioden lørdag 4.8. kl. 23.30 til søndag 5.8. kl. 02.00, om å ta kontakt på tlf. 22 66 99 66.

(artikkelen fortsetter under kartet)

Tips i saken ringes inn til kriminalvakta på 22 66 99 66.

Kartet nedenfor viser hvor Sigrid gikk fra og hvor hun skulle (i gult) og hvor hun forsvant. Barnehagen der hun forsvant er merket i rødt. Flere naboer, blant annet en ved det blå merket, hørte skrik i tidspunktet jenta forsvant. Kartet er interaktivt slik at du kan orientere deg med tastene øverst til venstre.


View Sigrid-forsvinningen in a larger map

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere