RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen stans i lånefesten

Sist oppdatert:
Den månedlige kredittrapporten fra Norges Bank som ble lagt frem i dag viser at lånefesten fortsetter for fullt i norske husholdninger. Les mer her
Norges Banks indikator for kreditt fra innenlandske kilder, den såkalte K2, har økte med 11,3 prosent de siste 12 månedene, og det er de norske husholdningene som i all hovedsak står bak den kraftige låneøkningen.

Tolvmånedersveksten i kreditt til husholdninger var 12,5 prosent fram til utgangen av august, viser tallene fra Norges Bank, og er opp fra 12,4 prosent fram til utgangen av juli. Tallene viser at låneopptaket blant nordmenn faktisk økte den siste sommermåneden.

Detter tall som ikke er god lesning for sentralbanksjef Svein Gjedrem og resten av hovedstyret i Norges Bank. Den kraftig låneveksten blant norske husholdninger er blant faktorene som vektlegges når Norges Bank tar sine rentebeslutninger.

Kreditten til næringslivet med unntak av bank- og finanssektoren økte med 9,5 prosent de siste tolv månedene fram til utgangen av august, det samme som fram til utgangen av måneden før.

Fakta:

K2 er et tilnærmet mål for hvor stor innenlandsk bruttogjeld publikum (husholdninger, ikke-finansielle foretak og kommuner) har i norske kroner og utenlandsk valuta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere