*Nettavisen* Nyheter.

Ingen stoppeklokke i endret religionsfag

Oslo (NTB): Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil ikke kontrollere hvor mye tid KRLE-lærere bruker på de ulike temaene i faget. Andelen på 55 prosent kristendom skal fungere som en rettesnor.

I samarbeidsavtalen mellom de borgerlige partiene ble det vedtatt å endre faget Religion livssyn og etikk (RLE). Det skal nå hete KRLE (Kristendom, religion, livssyn og etikk). Kristelig Folkeparti fikk gjennom et krav om at faget skal inneholde 55 prosent kristendom.

Departementet arbeider nå med å sette endringene fra samarbeidsavtalen ut i livet: endring av fagnavnet og mer kristendom. Arbeidet for å unngå ny opprivende strid og nye rettssaker er en sentral oppgave, skriver Vårt Land.

- Det er viktig å huske at religionsfaget Norge ble dømt for i Strasbourg, ble dømt fordi det kvalitativt favoriserte kristendommen. Det verken bør eller skal det nye faget gjøre. Vi skal heller ikke stå med stoppeklokke inne i klasserommet og sjekke at man heretter bruker 55 prosent av tiden på kristendom. Den enkelte lærer må finne ut hva klassen trenger å bruke mer eller mindre tid på. Prosentandelen kan like gjerne dreie seg om hvordan faget vektlegges når elevene skal vurderes, sier Røe Isaksen til avisen.

Han sier han mener det er «fullt mulig» å lage et KRLE-fag som gir kristendommen «litt større plass» samtidig som behovet for kunnskap om andre religioner og livssyn ivaretas. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag