Gå til sidens hovedinnhold

Ingen støtte å hente for LTTE i FN

New York (NTB-Reuters): FNs sikkerhetsråd ser ingen grunn til å straffe Sri Lanka for militæroffensiven mot den tamilske LTTE-geriljaen.

Sri Lanka har bedt Det internasjonale pengefondet om 12 milliarder kroner i lån, og ingen av medlemslandene i Sikkerhetsrådet tok torsdag til orde for å nekte landet dette.

? Jeg har ikke hørt noen foreslå dette, sier Mexicos FN-ambassadør Claude Heller, som for tiden har formannsvervet i Sikkerhetsrådet.

Amerikanske kilder opplyste onsdag at administrasjonen i Washington ønsket å utsette IMF-lånet til Sri Lanka, for å presse myndighetene i landet til å gjøre mer for å hjelpe sivilbefolkningen som er fanget i kamphandlingene.

Noe slikt forslag kom imidlertid ikke på bordet under Sikkerhetsrådets uformelle diskusjon om Sri Lanka torsdag.

? Det er ikke vår jobb å straffe regjeringen på Sri Lanka. Vi ønsker å hjelpe dem med å løse dette problemet, sa Storbritannias FN-ambassadør John Sawers.

FNs nødhjelpskoordinator John Holmes orienterte Sikkerhetsrådets medlemmer om utviklingen på Sri Lanka, og ga uttrykk for håp om at regjeringen i Colombia snart vil leve opp til sitt gjentatte løfte om ikke å bruke tungt artilleri mot konfliktsonen der 50.000 sivile er innesperret.

Sikkerhetsrådet slutter seg til oppfordringen fra Holmes, og ber samtidig den tamilske LTTE-geriljaen om å slutte å bruke sivilbefolkningen som skjold i konflikten.

Sri Lankas president Mahinda Rajapakse gjorde det torsdag klart at militæroffensiven mot LTTE-geriljaen vil fortsette, og utelukket en våpenhvile med de såkalte Tamiltigrene.

? Vi har ingen planer om en våpenhvile med tigrene. Men de har fortsatt litt tid på seg til å legge ned våpnene og overgi seg, selv om de militære operasjonene er inne i sin avsluttende fase, sa presidenten. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken