RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen streik - ennå

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Meklingen avbrutt i natt - pensjonsspørsmålet ble for vanskelig.

Spørsmålet om pensjon for offentlig ansatte ble så vanskelig at meklingen i stat og kommune rett og slett måtte ta en pause natt til onsdag.

Men streikefaren er fortsatt stor. Klokken 10 møttes partene igjen, og forhandlingene pågår nå for fullt.

Les også. Slik rammes du av en streik
Les også: Streik truer skattepengene

- Dette har vært svært krevende. Det gjelder pensjonsordningen for flere hundre tusen ansatte, og prislappen er meget høy, sa forhandlingsleder Geir Engebretsen da han møtte pressen klokken 02.15.

Møtes klokken 10
Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) skal nå lede en arbeidsgruppe som sammen med partene skal finne den videre gangen i forhandlingene om pensjonsavtale for offentlig ansatte.

Den høyst spesielle arbeidsgruppen skal møtes allerede onsdag morgen. Når de regulære forhandlingene blir gjenopptatt er ikke klart.

Ifølge Engebretsen er det ikke avtalt nye meklingsmøter, men det vil bli holdt løpende kontakt med partene i løpet av onsdagen.

- Fornuftig
- Partene møtes klokka 10 onsdag morgen. Etter dette møtet vet vi mer om framdriften i meklingen, sier forhandlingsleder Jan Davidsen i LO Kommune i et uttalelse.

LO Stat-leder Morten Øye mener dette er en god løsning:

- Med utgangspunkt i omfanget og kompleksiteten i denne saken, er dette en fornuftig løsning så langt, sier Øye i en kommentar.

Pensjonen skaper hodebry
Partene satt to timer over fristen ved midnatt før de gikk hver til sitt. Til tross for at assisterende riksmeklingsmann Nils Dalseide ved 23.30-tiden ga uttrykk for optimisme og håp om enighet i løpet av natten, fant partene ut at en pause var det rette og at man sammen med Arbeids- og inkluderingsdepartementet skulle lete etter en felles plattform.

- Vi har holdt på med forhandlinger i flere dager, men det er svært krevende og veldig komplisert, sier Engebretsen.

Han forklarer videre at forhandlingene ikke har strandet på detaljer, men at det er hele pensjonspakken for dem i offentlig sektor som det er vanskelig å komme fram til. (©NTB)

Få bedre råd med nettavisens tjenester:
Minrente: Så lett bytter du bank
Minstrøm: Bytt strømleverandør og spar tusener
Meglerguiden: Finn billigst og best boligmegler
Mittoppdrag: Få tilbud fra håndverkere
(Alle tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere