RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen streik for bussjåførene

Foto: Holm, Morten (Scanpix)
Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Det blir ingen streik for bussjåførene etter at partene kom til enighet tidlig mandag morgen. Sjåførene får i gjennomsnitt et lønnshopp på 21.000 kroner.

Etter ti timers megling på overtid hos mekler Nils Dalseide ved Riksmeklerens kontor ble partene enige om ny overenskomst for bussjåførene.

- Med denne enigheten har vi fått slått fast at bussjåførlønnen skal ligge mer på linje med gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Vi har også for første gang fått inn en reguleringsbestemmelse som gjør at bussjåførene har mulighet til å holde tritt med industriarbeiderlønnen også i mellomoppgjørsårene. Dette var svært viktig for oss, sier leder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund.

For godssjåførene gjenstår imidlertid noen ukers usikkerhet. Mange timer på overtid valgte partene i godsmeklingen mandag morgen å ta en pause i meklingen fram til 11. juni.

Avtalen skal nå ut på uravstemning i de fire forbundene som er part i bussbransjeavtalen: Norsk Transportarbeiderforbund, Norsk Jernbaneforbund, Fagforbundet og Yrkestrafikkforbundet. Motparter i meklingen var NHO Transport, Spekter og Norges Lastebileier-Forbund. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere