Ingen streik i finansnæringen

Foto: (Scanpix)

Bankstreik avverget etter at partene ble enige på overtid i natt.

07.06.11 12:32

Finansnæringens Arbeidsgiverforening og LO og Finansforbundet kom klokka 02.30 tirsdag fram til en løsning i meklingen.

Riksmeklingsmann Kari Gjesteby la fram et forslag partene aksepterte, melder Riksmeklingsmannen.

Dermed er den varslede bankstreiken avverget. Minibanker over hele landet ble tømt for penger mens meklingen nærmet seg fristen.

- Vi har fått et akseptabelt resultat. Det har vært tøft, men vi er glade for å unngå streik som naturlig nok ville fått konsekvenser for mange, sier leder i Finansforbundet Jorunn Berland ifølge en pressemelding.

Hun sier medlemmene har fått bedre bestemmelser om sammenhengen mellom kompetanseheving og lønn i den sentrale avtalen og en økonomisk ramme som er blant de beste resultatene som er oppnådd i år.

Resultatet av meklingen for Finansforbundet ble et generelt tillegg på minst 5400 kroner og maks 10.500 kroner på de ulike lønnstrinnene i regulativet.

- Dette utgjør en ramme på om lag 4,2 prosent, hvilket er akseptabelt i dette mellomoppgjøret, sier Berland.

Meklingen mellom Finansforbundet og Finansnæringens Arbeidsgiverforening omfattet 23.294 medlemmer. Det var varslet plassfratradelse for 15.552 i første runde. Den parallelle meklingen mellom LO og Finansnæringens Arbeidsgiverforening omfattet 1517 medlemmer. Her var det varslet plassfratredelse for 1042 i første runde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag