RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen streik i finansnæringen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Bankstreik avverget etter at partene ble enige på overtid i natt.

Finansnæringens Arbeidsgiverforening og LO og Finansforbundet kom klokka 02.30 tirsdag fram til en løsning i meklingen.

Riksmeklingsmann Kari Gjesteby la fram et forslag partene aksepterte, melder Riksmeklingsmannen.

Dermed er den varslede bankstreiken avverget. Minibanker over hele landet ble tømt for penger mens meklingen nærmet seg fristen.

- Vi har fått et akseptabelt resultat. Det har vært tøft, men vi er glade for å unngå streik som naturlig nok ville fått konsekvenser for mange, sier leder i Finansforbundet Jorunn Berland ifølge en pressemelding.

Hun sier medlemmene har fått bedre bestemmelser om sammenhengen mellom kompetanseheving og lønn i den sentrale avtalen og en økonomisk ramme som er blant de beste resultatene som er oppnådd i år.

Resultatet av meklingen for Finansforbundet ble et generelt tillegg på minst 5400 kroner og maks 10.500 kroner på de ulike lønnstrinnene i regulativet.

- Dette utgjør en ramme på om lag 4,2 prosent, hvilket er akseptabelt i dette mellomoppgjøret, sier Berland.

Meklingen mellom Finansforbundet og Finansnæringens Arbeidsgiverforening omfattet 23.294 medlemmer. Det var varslet plassfratradelse for 15.552 i første runde. Den parallelle meklingen mellom LO og Finansnæringens Arbeidsgiverforening omfattet 1517 medlemmer. Her var det varslet plassfratredelse for 1042 i første runde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere