RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen streik i transportsektoren

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Det blir ingen streik i transportsektoren denne uken. Det er klart etter at partene i meklingen ble enige natt til søndag.

Det foreligger et meklingsresultat som vil bli sendt ut til avstemning i ett av områdene, og en avtale for de tre andre områdene, opplyser riksmekler Carl Petter Martinsen.

Meklingen har foregått mellom Norsk Transportarbeiderforbund og Logistikk- og Transportindustriens Landsforening. Forhandlingene dreide seg om ny speditøravtale og avtale for Schenker. Alle som arbeider innenfor disse avtaleområdene, vil nå få et generelt tillegg i timelønna på 5,25 kroner. Dette betyr en økning i årslønnen på vel 10.000 kroner.

En eventuell streik ville rammet distribusjonen av alle typer forbruksvarer bortsett fra mat og de fleste andre dagligvarer.

Den nye avtalen sørger også for at årslønnen til en havnearbeider vil øke med nesten 20.000 kroner. Styret i Norsk Havnearbeiderforening anbefaler enstemmig meklingsresultatet.

Det er imidlertid fortsatt fare for streik i godssektoren. Meklingen her starter fredag 18. mai. Hvis ikke meklingen fører fram innen fristen søndag 20. mai, blir det streik i deler av bransjen fra arbeidstidens start mandag 21. mai. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere