Ingen Super-Xbox fra Microsoft

Bill Gates leverte ikke til forventningene under sin hovedtale på elektronikkmessen CES 2008.

07.01.08 09:47

(Spillmagasinet): Startskuddet har gått for verdens største messe innen forbrukerelektronikk, Consumer Electronic Show 2008 (CES) i Las Vegas.

Natt til mandag, norsk tid, holdt Bill Gates sin åpningstale på messen og ryktene og forventningene blant verdens gamere i forkant av foredraget var stort.

To rykter var mer standhaftige enn andre: Muligheten for at Microsoft ville lisensiere ut Xbox 360-teknologi til tredjepartsutviklere og annonseringen av «komplett» Xbox 360 Ultimate.

Ingen av delene hadde grobunn i virkeligheten. Microsoft avkreftet sågar at Xbox 360 ville få en innebygget HD-DVD-spiller i forkant av talen.

Blogger og amerikanske nettsider rapporterer om en gjennomgående skuffende tale, især for gamere. Bloggen Loot-Ninja.com skriver at konferansen var fullstendig bortkastet tid og opplevelsen var «utterly underwhelming».

IGN.com skriver at Gates knuste hjertene til tilhengere av Xbox.

Ifølge nettsiden var det eneste mildt interessante Microsoft annonserte for spillinteresserte, et samarbeid som sørger for at filmstudioet MGM og TV-kanalene ABC og Disney Channel vil levere innhold til Xbox Live Marketplace. Dette er egentlig overraskende nyheter da MGM eies av Sony - produsenten av Playstation 3 og Microsoft konkurrent i konsollkrigen.

Disney har så langt kun distribuert filmer til Blu-ray-formatet, også støttet av Sony og den direkte utfordreren til HD-DVD - som støttes av Microsoft.

Avtalene betyr at serier som «Lost», «Frustrerte fruer», «Grey's Anatomy» og «High School Musical» samt filmer som «Danser med ulver», «The Terminator», «Nattsvermeren» og «Rocky» kan lastes ned fra Xbox Live Marketplace.

Nettavisen følger CES 2008. Ta en titt på det styggeste du kan ha i stua og følg med på våre IT-sider for full dekning av hele messen.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.