Ingen sympatistreik blant kabinansatte i Norwegian

Oslo (NTB): Det blir ingen sympatistreik blant kabinansatte i Norwegian. YS-forbundet Parat har fått forsikringer om at flyselskapet ikke vil benytte kontraktspiloter ved en eventuell pilotstreik.

Dermed trekkes spørsmålet om lovligheten ved en sympatistreik fra Arbeidsretten. NHO hevder sympatiaksjoner ikke ville være lovlig i denne situasjonen, noe YS og Parat var uenig i.

Ifølge Parat skal Norwegian ha forsikret pilotene og de kabinansatte om at selskapet ikke har planer om å engasjere kontraktspiloter på flygninger der piloter fra Norwegian Pilot Union (NPU) er i streik.

- Vår vurdering er at vi hever saken for Arbeidsretten ut ifra de forsikringer som er gitt fra selskapet. Slik det ser ut nå vil derfor ikke de kabinansatte gå ut i sympatiaksjoner, men bli permittert fra selskapets side fra det tidspunkt en eventuell streik iverksettes, sier Parats leder Hans-Erik Skjæggerud.

Parat organiserer en rekke yrkesgrupper i norsk luftfart og vil ha mulighet til å trappe opp en streik dersom dette er nødvendig.

- De kabinansatte i Norwegian støtter pilotenes krav i tarifforhandlingene. Derfor var det i utgangspunktet aktuelt å kunne benytte denne yrkesgruppen ved behov for sympatiaksjoner, sier Skjæggerud. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.