RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen tegn til boligboble

Sist oppdatert:
Tror du at boligprisene er dratt for langt opp? Neida, mener boligekspert
Ekspert på boligmarkedet i Norge, Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret, avviser at det er noen boble i boligmarkedet i Norge.

- Prisene i dag ligger akkurat der de skal være, sier han til Aftenposten.

Øye viser til undersøkelser rundt husholdningenes flytteplaner, og bruker disse som begrunnelse for at boligprisene ikke vil øke like mye neste år som i år.

- Antall husholdninger med flytteplaner har falt svakt i de siste tallene vi har fått. Deres forventninger til pris tyder også på et redusert trykk i markedet, sier Øye.

Øye tror at boligmarkedet kan få en brutal korreksjon hvis ikke pristrykket avtar fremover.

- Folk har kjøpekraft til å betale enda mer for boligene, men jeg håper ikke de gjør det. Da kan vi få brutale korreksjoner i deler av markedet, sier Øye til Aftenposten.

Flere har vært skeptisk til boligprisen, og da særlig i Oslo. Bakgrunnen er den kraftige økningen i byggeaktiviteten. Øye avviser at dette vil føre til lavere boligpriser. Han mener at den den kraftige økningen i boligbyggingen, spesielt i Oslo, har ført til at tilbudssiden i boligmarkedet er kommet på plass.

På 1990-tallet var boligbyggingen veldig lav, påpeker han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere