RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen tegn til lavere inflasjon

Sist oppdatert:
FEDs sjef i Dallan, Richard Fisher, sendte aksjemarkedene ned og rentemarkedet opp torsdag. Les her hva han sa
Inflasjonen er nær toppen av den akseptable grensen, mener sjefen for FED i Dallas, Richard Fisher, og gjentok dermed flere haukeaktige bemerkninger om renteutviklingen i USA.

- Kjerneinflasjonen har vært mellom den akseptable banen på 1 til 2 prosent, men de nærmer seg stadig nærmere til den øvre enden av FEDs toleransesone, og med lite tilbøyelighet for å gå i den andre retningen. Som et resultat av det er vi i en tilstramningsfase i pengepolitikken, sa Fisher under et lunchseminar torsdag. Det melder Reuters.

Han er ingen hvem som helst. Han er stemmende medlem i den amerikanske sentralbankens rentekomite, de som fastsetter renten, og var med på bestemmelsen som FED gjorde den 20. september om å heve renten med 0,25 prosentpoeng til 3,75 prosent.

Nå forventes det at den amerikanske sentralbanken vil heve renten til 4 prosentpoeng ved neste møte den 1. november, men markedet er ikke samstemt hva angår forventningene utover dette. Det melder Reuters.

Flere mener at rentesykelen snart er over, men signalene fra Fisher og andre viser ingen tegn til dette. Årsaken er at de peker på inflasjonen som bygger seg opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere