RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen tilbaketrekking av tunge våpen i Ukraina

16.02.15: En ukrainsk soldat foran et militært kjøretøy utenfor den strategisk viktige byen Debaltseve, hvor det fortsatt pågår kamper.
16.02.15: En ukrainsk soldat foran et militært kjøretøy utenfor den strategisk viktige byen Debaltseve, hvor det fortsatt pågår kamper. Foto: Gleb Garanich (Reuters / NTB Scanpix)
Ingenting tyder på at tunge våpen ble trukket tilbake fra frontlinjen i Ukraina innen fristen som er satt i den nye våpenhvilen.

En høytstående kilde i den ukrainske regjeringen sier til nyhetsbyrået AFP at det ikke skjedde noen tilbaketrekking innen fristen ved midnatt lokal tid.

Både regjeringen i Kiev og representanter for opprørerne har tidligere sagt at kampene må opphøre før det blir aktuelt å fjerne de tunge våpnene. Partene skylder på hverandre når de skal forklare hvorfor kampene fortsatt pågår.

Våpenhvilen som offisielt trådte i kraft i helgen, er nå på randen av kollaps, ifølge nyhetsbyråene Reuters og AFP. Mens krigføringen har opphørt de fleste steder i Øst-Ukraina, var det mandag fortsatt harde sammenstøt ved den strategisk viktige byen Debaltseve.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere