*Nettavisen* Nyheter.

Ingen tiltale i Ferguson-saken

Amerikansk politi måtte ty til tåregass og sjokkgranater under en tidligere demonstrasjon mot drapet på Michael Brown i Ferguson Missouri 18.08.14. Foto: Joshua Lott (Reuters / NTB Scanpix)

Politimannen Darren Wilson blir ikke tiltalt for drapet på tenåringen Michael Brown i Ferguson i USA.

25.11.14 04:42

Storjuryen som har vurdert saken, har besluttet at Wilson verken skal tiltales for overlagt eller uaktsomt drap. Det opplyste påtalemyndigheten natt til tirsdag norsk tid.

Den svarte tenåringen Michael Brown ble skutt og drept av Wilson i Ferguson i St. Louis i august i år. Etter drapet brøt det ut både opptøyer og fredelige demonstrasjoner i Ferguson som varte i flere uker.

I forkant av storjuryens beslutning har det vært frykt for nye uroligheter dersom Wilson ikke ble tiltalt for overlagt drap.

President Barack Obama oppfordrer innbyggerne i Ferguson til å godta storjuryens beslutning i Michael Brown-saken.

I en tale natt til tirsdag norsk tid ba presidenten demonstrantene i Ferguson om å gi uttrykk for sin misnøye på fredelig vis. Samtidig oppfordret han politiet i byen til å opptre behersket.

Det var en storjury i delstaten Missouri som natt til tirsdag norsk tid besluttet at politimannen Darren Wilson ikke skal tiltales for drapet på den svarte tenåringen Michael Brown i Ferguson i august i år.

Ifølge statsadvokat Robert McCulloch i St. Louis, som leste opp storjuryens beslutning, har flere av vitneopplysningene om drapet vist seg å ikke stemme. Flere av vitnene har endret forklaringene sine.

Browns familie sier de er skuffet over påtalemyndighetens avgjørelse, men oppfordrer samtidig innbyggerne i Ferguson om å forholde seg rolig. Et stort antall demonstranter er samlet utenfor politistasjonen i byen.

Guvernør Jay Nixon i Missouri ba mandag innbyggerne forholde seg rolig når avgjørelsen om tiltale ble tatt i Michael Brown-saken.

Ifølge Nixon vil nasjonalgarden bli utkommandert for å bistå politiet.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.